Chat with us, powered by LiveChat

Optiker

Här finns alla Katrineholms optiker samlade, här hittar du enkelt information om öppettider, adress och vad för tjänster de erbjuder.

Visste du att synen representerar 80 procent av våra sinnen? Då är det lätt att förstå vilka konsekvenser det kan bli om man inte ser riktigt bra till exempel när man kör bil eller när man jobbar.

Vad kan en optiker hjälpa dig med?

En optiker kan hjälpa dig hitta allt från passande solglasögon till att göra en noggrann synundersökning. Med en synundersökning kan hjälpa dig i tidigt skede med att upptäcka brister i synfältet och ögonsjukdomar

Hur går en synundersökning till?

Det finns många sätt att göra en synundersökning på och de kan skilja sig åt hur en undersökning går till beroende på vilken optiker du går till och vilka behov just du har.

När du bokar en synundersökning kan du därför få berätta lite varför du vill göra en undersökning för att underlätta för optikern vilka tester som ska göras.

En vanlig synundersökning brukar gå till så att man gör ett autorefraktor test som ger ett ungefärligt värde på din syn. sedan kan det även göras en tryckmätning som mäter trycket på vätskan i ögat. Man tar sedan ett digitalt foto på ögonbotten vilket kan upptäcka tecken på ögonsjukdomar.

Efteråt så kommer optikern fråga dig frågor om din hälsotillstånd och vilka ögonbesvär du upplever för att göra en så bra bedömning som möjligt av dina eventuella synproblem. Om du har synproblem görs det även fler tester för att få fram de rätta glasögonen eller linserna för dig.

Apologies, but no results were found for the requested archive.